Monday, December 27, 2010

My New BF

Assalamualaikum semua :D how are u?? sudah lama yana tak update blog... tahun 2011 semakin hampir, 2010 akan meninggal kan kita :( byk kenangan 2010 nie... kenangan terbaru adalah dapat bergambar dengan bf baru :D mau tgk ke?? hehee... sebelom tue, nak cerita cikit... semalam yana baru sahaja balik dari singapore.. holiday di sana tahun nie.. jalan jalan tgk barang pas tue beli :P yana tak beli banyak pun dari sana... yang penting perfume britney spears kena beli!!! so yana round round satu orchard road.. takde satu mall pun jual perfume britney spears.. sedih yana :( tetapi akhir nya airport telah mengembira kan yana!! yeahhhhhhhhhhhhhh!!! thank u duty free airport singapore :D seronok jalan jalan di sana... dapat gak berjalan jalan di universal studio~ best dan menarik!!! bawak family ramai ramai lagi best~ ok, mesti semua tak sabar nak tgk pic bf yana kan kan.. jom scroll ke bawah~




jeng je jeng!!!!!!








hahahaaaa!! comel tak bf yana?? :P seekor panda yang comel :D ahakzz~ ok lah, kita akan berjumpa lagi~ hopefully yana tak terlampau malas sangat nak update blog nie~ muah muahhhhhh~

-YaNa-

Thursday, October 21, 2010

A little sneak peek :P



Assalamualaikum semua :) apa kaba semua??? minggu nie semua episode baru dari gossip girl hingga lah ke glee n hellcats tiada!!! selamat ANTM ada :D so, semua episode baru start minggu depan.. terpaksa lah tunggu T_T video atas tue adalah untuk episode next week~ tak sabar nak tgk... siang tadi yana ada gak godek2 original song dia and yana jumpa :D jom tgk sama sama



Tajuk lagu nie ialah Time Wrap dari cite The rocky horror picture show :D yana tak pernah tgk cite dia mcm mana.. :) enjoy n take care everyone :D

Tuesday, October 12, 2010

A song for my friends



Assalamualaikum kawan kawan ku semua :) yana ingin tujukan lagu ini khas untuk kawan kawan yana yang berada di mana jua :D nie adalah lagu fav. yana~ lagu nie dari cerita sailor moon live action atau lebih di kenali sebagai Pretty Guardian Sailor Moon (PGSM) cite nie dah lama and season 1 aje ada :( kan best dia terus kan sampai sailor star, leh tgk sapa berlakon jadi chibi moon, pluto, neptune, uranus, saturn ngan three lights..



jalan cite dia still sama dengan manga cuma berubahan cikit kepada watak sailor venus a k a minako aino... mostly semua watak dalam nie ikut manga... sera myu aje ikut dalam anime :D enjoy the song!!!

take care ^_^

-YaNa-

Thursday, October 7, 2010

Harry Potter Movie!!



Assalamualaikum semuaaa!!!!! apa kaba??? yana sihat hari nie :D hahahaaa!!! hari nie terlebih gembira sebab tak sabar tunggu bulan depan!!! harry potter is backkk!!!! yahooooooooooo!!!! baru part 1, part 2 rasa nya tahun depan... pas tue no more harry potter movie :(

uwaaaaaaaa!!!!! berakhir lah siri harry potter lepas tue :( adezz... dah lerr game harry potter sebelom nie tak beli lagi :( tapi yang psp punya ada lah :P hehe~

-YaNa-

Monday, October 4, 2010

Zombie??

Assalamualaikum semua :) apa kaba??? yana sihat aje walaupun ada setengah waktu yana tak berapa nak betol sangat... huhu!!!! bila dah tak betol tue, macam macam lah terpikir.. adezz

bila dah tension sgt, yana akan reda kan tension ngan main game or tido... ahakzz!!! ada satu game nie yana sangat addicted :P semenjak abang ipar yana ajar main game tue, terus yana jadi addicted... apa kah game itu?? mari kita menonton trailer game di bawah~ enjoy :D



ahakzz!!! game plants vs zombie :P seronok gak game nie~ bila game over aje... mesti tak puas hati!!!!! game nie perlu kan strategy yang tersendiri :) mula mula senang lah.. tapi makin lama makin susah!!!!!! paling susah time level atas atap rumah :P tapi yana berjaya habiskan semua level!! dah berjaya kalahkan boss zombie :D yeahhhhhhh!!!!! bila semua dah habis, nanti akan ada satu video klip sebagai hadiah :D



comelnya tengok sunflower tue nyanyi~ dalam game nie, macam macam zombie ada... yang paling lemah hingga lah paling susah sekali nak bunuh... huhuuuu!!! yang plants pun banyak gak dia bagi pilihan.. awal2 aje dia bagi cikit... tapi makin lama makin banyak kita kumpul tapi nak guna utk bunuh zombie.. dia bagi limited aje, so kena lah strategy :D

take care semua!!!!

Tuesday, September 28, 2010

How I Met your Mother



Assalamualaikum semua :) apa kaba?? yana sihat hari nie :D blog yana dah berubah wajah!! yeahhhhh!!!! so, lawa tak?? or biasa aje??

ok lah, hari nie nak share dengan korang semua satu cite comedy yang yana amat meminati sekrg nie :) cite How I Met your Mother adalah comedy paling best!!! hahahaaa!!! memang lawak lebih lebih lagi watak si barney :D suka tgk watak dia~ but cite friends still di dalam hati yana :) i love phoebe and joey~ huhuuuuu.....



How I Met your Mother nie baru sahaja masuk season 6 :) dah episode ke 2 pun and barney still funny~ i love him~ ahakzz!!!!!

-YaNa-

Saturday, September 25, 2010

Thinking



Assalamualaikums semua.... apa kaba??? yana sihat aje.... blog yana berhabuk habuk.. hari nie terdetik rasa nak update lak :P tapi kalo nak update pun mcm takde cite menarik aje kan... huhu

lately yana tgh fikir kan buka blog ke dua tapi mesti lambat update kan.. hehehe sbb dah lah blog nie update lambat and takde benda yang menarik pun nak di sampai kan... :(

takpe lah, yana akan fikir kan nya buat kali ke dua :) kalo jadi, yana buat private kan boleh ke?? hehehee~

raya hari tue meriah + sedih kerana tok teh yana meninggal dunia pada hari raya ke 2 :( arwah sempat jumpa cucu cucu dia semua... kami pun sempat juga jumpa arwah... pada hari raya pertama tue takde nampak tanda tanda dia sakit... arwah nampak ceria... al fatihah utk tok teh

hari selasa lak, yana pergi beraya dengan sahabat sahabat yana :D lama gila tak beraya dengan dia orang... seronok beraya dengan dia orang and tak henti henti tangkap gambar... macam macam gaya ada :P heheheee~ nanti lah yana update.. bagi yana edit ok :D

anyway, selamat hari raya semua :)

take care

Friday, September 3, 2010

Salam Aidilfitri

Selamat Hari Raya Semua!!!

-YaNa-

Thursday, August 26, 2010

Jom dengar lagu




Assalamualaikum semua :)

apa kaba semua?? yana sihat aje :D hehehe~ esok hari jumaat and esok kakak yana, abg yana and baby sophie buka puasa dekat sini!! yahooooooooooooo!!!! sebut pasal sophie, yana tak pernah lak nak upload pic dia kat sini :P hehehe~

comel tak sophie??? masa nie time kenduri cukur jambul dia :) windu kat baby sophie~ malam2 nie rasa nak dengar lagu lak :D lagu apa, lagu jepun!!!!! hahahahaaa!!!

adezz.. gila jepun yana nie +_+

ok lah, take care semua :)

-YaNa-

Sunday, August 22, 2010

Salam Semua



Assalamualaikum semua, apa kaba semua?? yana sihat di sini :) so, macam mana puasa hari nie?? ok ke?? heheheee... hari nie yana nak share video scandal.. scandal tue nama jrock band dari jepun yerk~ tue dia org perform live nyanyi lagu shouja S :) hehehe~ hari nie internet ngok ngek lak :| entah kenapa kejap ok kejap tak ok.... nak kena hempuk internet nie.. sabar aje lah.. huhu

semalam buka puasa dekat janda baik!! yeahhhhhhh!!! mak yana buat laksa and nasi ulam :D yummy yummy.. tapi yana tak makan laksa :P just makan nasi ulam aje~ semalam tgk gak si albert gie main main ngan burung yg dah mati... dia gie buat jadi permainan dia lak.. makan takmo lak... huhu

ok lah, take care semua~

-YaNa-

Thursday, August 12, 2010

iLLustrator

Assalamualaikum semua?? semua sihat?? Puasa hari ini macam mana?? ok tak?? hehehe!!! yana sihat sihat aje~ Puasa pun ok!! hari nie dengan gembira nya yana dapat makan putu piring!! yipeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! tapi cendol lom dapat lagi :( yana dah lama tak update blog, tengok tengok dah puasa baru nak update :P sepatut nya last week yana nak update tapi di sebab kan penyakit M sedang melanda badan nie, so takde lah nak update... Sabtu lepas yana berada di Janda Baik, ada kenduri doa selamat untuk adik yana iaitu Arina.. untuk PMR dia dan kenduri Cukur Jambul untuk baby Sophie~ rambut dia masih tebal... huhuuuu

hari nie yana nak share ngan korang semua picture yana buat dari illustrator :) satu tue baru aje siap kan hari nie... pic tue di request oleh kawan baik yana :) hopefully dia suka, esok nak kena tunjuk kan dia :P


Lawa tak?? tue yang belom edit lagi kat photoshop... yang dah edit lagi lawa :P

yana suka yang background hitam tue~ lawa sangat sangat~ ramai gak yang suka background hitam tue :) hehehehe... ok!! last picture yang yana buat kan untuk kawan yana... pic sailormoon dan chibi-moon

ok tak? hehehe... now yana tgk buat yang baru punya :) nanti dah siap, yana akan upload di sini lagi~ ok lah, selamat berpuasa semua~ take care

-YaNa-

Tuesday, July 27, 2010

friends video


-YaNa-

Monday, July 26, 2010

More Than Words



Saying I love you
Is not the words I want to hear from you
It's not that I want you
Not to say, but if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away
Then you couldn't make things new
Just by saying I love you

More than words

Now I've tried to talk to you and make you understand
All you have to do is close your eyes
And just reach out your hands and touch me
Hold me close don't ever let me go
More than words is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away
Then you couldn't make things new
Just by saying I love you

More than words


This song is for someone that i really love :)

-YaNa-

Thursday, July 22, 2010

Mimpi Pelik

Assalamualaikum semua :) apa kaba?? yana sihat aje~ yana baru sahaja habis kan puasa semalam :D yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! taniah untuk buat diri sendiri :P hari nie makan lah puas puas yea tapi hari nie makan bubur aje... :( semalam yana mimpi pelik and time yana bangun tue yana fikir macam betol lak tapi rupa nya bukan.... entah kenapa yana tanya si Nite soalan pelik :P kalo dia baca soalan yana nie, sila jawap kan boleh ke? hahahahaaaaaaa!!!!! nak tahu yana tanya apa kat dia?? yana tanya >> nite nite, nite sayang yana ke or sayang sebagai kawan aje?? miahahahahaaaaaaaaaaaaa!!! jawap nite jawap!!!! yana nak tahu jawapan nya nie :P


sekarang nie yana tgh addicted ngan satu game nie... bukan game dalam facebook yerk :P BTW, bertambah lah lagi satu game yana main dalam facebook iaitu baking life, makin ramai yang main yerk... bagus bagus~ terus kan lagi :D sambung balik... yana addicted ngan game Age of Mythology :P ahakzz!!!! leh di kata kan tiap tiap hari dok layan game tue... main game perang2 nie, best gak~ suka tol serang enemy nie :D age of mythology nie adalah dari game asal iaitu age of empire :) sekrg nie tgh kemaruk nak main age of empire 3 lak :P entah bila akan dapat main... huhuuuuu....






dah lama tak main game the sims... hmmm... ada mood nnt, yana layan lah the sims balik :D family semua sedang berkembang~ ahakzz!!! anak anak pun dah besar dah masuk university :) penduduk pun dah makin ramai~ ok lah, got to go now~ take care semua


-YaNa-


Wednesday, July 14, 2010

Kenangan

Assalamualaikum semua.. apa kaba semua di pagi ini?? yana sihat :) malam tadi yana tidur lambat tapi masih lagi leh bangun awal :P hehehehe~ semalam yana delete delete msg dekat shout-box (maaf, yana ada delete some of your msg) sambil delete delete tue.... yana baca baca gak msg dari si dia dulu dulu.... yana memang tak delete msg msg tue dari dulu lagi sebab itu aje lah kenangan yana ada sekarang nie.. yana sedih bila yana baca msg dari dia... di mana kah dia berada sekarang?? adakah dia masih ingat kan yana lagi?? yana masih menunggu dia :( tak kisah lah berapa lama yana nak tunggu dia kembali.... hopefully he will come back...


ok lah, saje jea yana nak luahkan perasaan kat sini... kot2 dia baca ke :) if he reading this, i really miss u

-YaNa-

Monday, July 12, 2010

GoaL!!!

Assalamualaikum semua :D hehehe~ hari nie hari selasa, semua apa kaba?? yana sihat aje~ hari nie yana puasa :P pagi tak dpt nak tido sbb tgk world cup~ kul 12 nak tido dah tapi mata takmo tutup lak... so golek2 lah atas katil tue sampai lah mata dapat pejam sekejap and terjaga kul 2.15 because alarm hp yana dah berbunyi~ so sempat gak lah sahur time time tgk world cup :) pagi tadi adalah perlawanan akhir antara Spain dan Belanda~ dan pemenang nya ialah SPAIN!!!! taniah spain~ adezz... yana nie pantang nampak laki hensem :P cari lak tgk si David Villa ngan Xavi.. yana bukan tgk bola sbb pemain pemain hensem dia tapi yana memang minat sukan bola sepak :D tapi mata yana tak leh alih pandangan dengan goalkeeper spain nie iaitu Iker Casillas~ wuuuuuuuuu~ bagi yana lah kan, dia nampak cute~ ahakzz!!!! He's the best goalkeeper~ Even Arjen Robben's goal he can block by his feet.... totally respect this man :) let me hug you!!!!!



But di hati yana tetap kepada Kimi Raikkinon iaitu pemandu F1 but musim nie dia takde lak :( uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! bila lah Kimi nak kembali yerk~ ok lah, masa untuk guling2 atas katil sambil tengok drama jepun :D take care~

-YaNa-

Saturday, July 10, 2010

Smile


Here's my heart, no need to worry
The stars above, shine bright in the night
Just call my name if you're feeling blue
Cheer up, I'll be with you
Here's your heart, I'm not feeling lonely
We can make it, hope our dreams will all come true
Go on, smile for you and me

Just a little more time
Let's stay together, my friend
Won't you tell me why
Let me know what makes you cry

One day in your life
Don't you know things can change, my friend
Won't you dry your eyes
Someday you will find your light

Shining, jumping, singing, dreaming, growing...
So just the way you are

Here's my heart, no need to hurry
'Cause no one can take away your right
In every case, you can break through
Realize, I think of you
Here's your heart, happy-go-lucky
We can make it, hope our dreams will all come true
Go on, smile for you and me

Even if you lose your way
Remember, live for today
Set your spirit free
That's the only way to be
Believe in yourself

Here's my heart, no need to worry
The stars above, shine bright in the night
Just call my name if you're feeling blue
Cheer up, I'll be with you
Here's your heart, I'm not feeling lonely
We can make it, hope our dreams will all come true
Go on, smile for you and me


Assalamualaikum semua :) apa kaba??? yana sihat aje :P hehehehe!!! maaf video di atas besar sangat :( cari yang kecik punya tak jumpa... maaf banyak banyak~ lagu di atas tue yana nak tujukan untuk semua kawan kawan yana yang yana kenali~ yang tak kenal pun leh dengar gak :P hehehe!!!!! hari nie hari sabtu, now tgh takde nak buat apa.. so guling2 atas katil sambil main ngan internet~ main game kat facebook... huhu~ yana dah lama tak post pic pic slurpee kat sini... nanti yana tangkap gambar dia :D pas tue post kat sini~ slurpee makin sihat dan makin banyak baju dia.. huhu!! tak tahu nak simpan kat mana dah :P malam semalam takde keje godek godek kat satu web site nie... saje jea cari pic pic... di sbb kan yana nie suka sangat cincin, so yana dok save pic pic cincin xP takde keje kan~



hahahaaaaa!!!!! lawa tak??? berangan jap~ berangan orang seorang jejaka misteri bagi yana cincin yang berbentuk rama rama~ best best~ ok lah, masa utk beredar~ take care semua

-YaNa-

Wednesday, July 7, 2010

Lagu jepun

Assalamualaikum semua :) hai hai everybody :D ahakzz~ apa kaba semua?? yana kaba baik... hari nie hujan lebat lak.. best nie kalo tido.. tapi mata takmo tutup lak :( adezz..... nape tajuk Lagu Jepun entri kali nie sbb yana bukan nak letak video lagu jepun :P semenjak akhir akhir nie yana asyik dok download lagu jepun.... punya lah susah nak cari tetapi akhir nya kawan ku yang baik hati menolong yana~ yeahhhhhhhhhhh!!!! thank u soul kun~ dah lama tak jumpa soul kun, last time jumpa dia time birthday party yana :P time tue yana nampak tembam :( now dah nampak kurus cikit... heheheheeeeee~


banyak gak lagu jepun yana download... tapi semua nya dari lagu anime :( yang album2 dari artis nie susah cikit nak dpt... hari tue dapat ayumi hamasaki :P album terbaru dia~ lagu lagu dia pun best gak... kalo yang anime nie selalu nya yang yana tahu lah maaya sakamoto, yui horie, yui makino, aya hirano (betol ke nama dia??) tue aje lah kot yang yana kenal.. kalo artis lak Yui, ayumi hamasaki, ayaka, yuna ito, ai otsuka... sapa lagi? chieko kawabe, arashi, utada hikaru and anza :P hehehe!!! tak ramai yana kenal...

nie pun saje jea nak bagi update :P ahakzz~~ sbb yana dah lama tak update blog :( dah tak tahu nak tulis apa... hmmmmm... ok lah, take care semua

-YaNa-

Sunday, July 4, 2010

Endless Story


If you haven't changed your mind
Soba ni ite hoshii yo tonight
Tsuyogaru koto ni tsukareta no
Osanasugita no
Every time I think about you baby
Ima nara ieru I miss you
It's so hard to say I'm sorry

Tatoeba dareka no tame ja naku
Anata no tame ni utaitai kono uta wo
Owaranai story tsuzuku kono kagayaki ni
Always tsutaetai zutto eien ni

Memories of our time together
Kesanaide kono mama don't go away
Atatakaku toke dashite tashikameru no
Yasashisa no shizuku kono mune ni hirogatteku
Setsunai hodo ni I'm missin' you
Kasaneta te hanasanaide

Tatoeba kanau nara mou ichido
Anata no tame ni utaitai kono uta wo
Owaranai story taema nai itoshisa de
Tell me why oshiete yo zutto eien ni

Tatoeba dareka no tame ja naku
Anata no tame ni utaitai kono uta wo
Owaranai story tsuzuku kono kagayaki ni
Always tsutaetai zutto eien ni

Translation :-

If you haven't changed your mind
I want you to stay with me tonight
I'm tired of pretending to be strong
I was too young
Every time I think about you baby
Now I can say it, I miss you
It's so hard to say I'm sorry

I want to keep singing this song
For you, not for anyone else
It's an endless story, always shining
Always, I want to tell you, forever

Memories of our time together
Don't erase them, don't go away
Just let them melt warmly, I want to make sure
These drops of tenderness spread out in my heart
I'm missin' you so much it hurts
Our hands overlap, don't let go

If just one wish could be granted
I want to keep singing this song once more
It's an endless story, filled with unceasing love
Tell me why, tell me, forever

I want to keep singing this song
For you, not for anyone else
It's an endless story, always shining
Always, I want to tell you, forever

i'm free!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum semua :) semua sihat ke??? hehehe.. yana sihat :D tgh dok dalam bilik yang sejuk sangat nie :P miahahahaaaaaaaaaa!!! time tido baru tutup air-cond~ tajuk kat atas tue bukan pasal yana pun.. just nak kongsi video dari Yuna Ito... lagu fav. song yana :)



so nak share ngan korang lagu nie :) blog yana nie penuh dengan video lagu lak.. lebih2 lagi lagu jepun sera myu.. adezz... dah lama tak upload pic kucing :( lagipun yana dah lama tak balik janda baik... huhuuuuuuu~ camera pun selalu tak bawak.. next time kalo tak lupa bawak camera pergi janda baik.. yana akan tangkap gambar.. hari tue yana promise nak upload pic baby sophie tapi yana ada masalah lak... pendrive yana hilang :( pic baby sophie dalam mac yana... huhu~ but i will try find a way :D heheheeeeee~ harap bersama yea semua~ dan harap harap juga video di atas jangan lah besar sgt :( adezz.... ok lah, take care semua...


-YaNa-

Tuesday, June 29, 2010

Rindu...

I miss someone :(
I miss him :(
Where are you???


-YaNa-

Friday, June 25, 2010

Baby Sophie!!!




Assalamualaikum semua :) minta maaf kerana lambat update :P biasa lah, dah jadi auntie kata kan~ yeahhhhhhhhhh!!! pic baby kemudian yerk :D nnt yana akan upload~ yana baru sahaja dapat first anak buah!! baby girl!!! nama dia ialah Sophie Zahra :D comel kan nama dia~ dia lahir pada 22 June 2010~ sekrg nie baby tgh tido depan tv... syok nya tgk dia tido.. comel lak tue.. rasa mcm nak cubit2 aje pipi dia~ ahakzz!!! yana tgh sakit kepala sekarang nie tapi ada keje kena siap kan :( apa leh buat, siap kan dulu pas tue baru pergi tido... nak tido sebelah baby boleh tak?? hehehe!!!! semalam baru sahaja tgk italy kalah and terus tersingkir dari World Cup.. juara 2006 tersingkir awal.... naib juara pun begitu juga, tersingkir awal.. huhuu!!! world cup kali ini penuh dengan kejutan :) apakah kejutan seterusnya nanti???? just wait and see~ hehehe!! oh yeah, video di atas adalah video sera myu.. tue time Marina Stage :D dia orang nyanyi dalam satu show di jepun :) tapi dia orang bukan nyanyi lagu sera myu tapi lagu lain... yana tak sure lagu apa....

ok lah, kena sambung buat keje.... take care :D

-YaNa-

Friday, June 18, 2010

Family Fun Time


Assalamualaikum semua!!!! dah lama yana tak update :P hehehe!!! sabtu hari tue yana pergi janda baik~ semua family yana ada kat sana!!! my aunty and uncle pun ada.. and cousin yana and our new cousin in law pun ada gak ;) heheheheee!!! malam tue tengok world cup sama sama.. best best!!! pas tue sambung tgk england kul 2.30 pagi.. ahakzz!!!! best ramai ramai tido kat janda baik.. semalam kat rumah yana black-out.. dah lah black-out time tgh dinner.. huhu... mama yana ckp candle light dinner.. ahakzz!!!! then we got apple pie from our aunty!! yeahhh!!!!! thank uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!! ada cikit lagi kat dalam peti sejuk tapi simpan utk adik yana, nurul.. esok tgk movie dengan adik beradik yana :D movie toy story 3~

yipeeeeeeeeeeeee!!!! semalam black out tak lama, selamat leh dengar segmen karoke :P then seri lala suruh yana nyanyi lagu La Moon.. ahakzz!!!! yana akan buat yang terbaik khas untuk seri lalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

take care semua

-YaNa-

Thursday, June 10, 2010

Romance



Assalamualaikum semua, yana dah lama tak update blog :( apa kaba semua?? yana kaba baik~ heheheeeeee!! video di atas khas untuk seri lala dengar~ tue original singer dia ;) sepatut nya minako aino yang nyanyi sorang tapi dalam video tue nyanyi ramai ramai lak~
enjoy!!!


-YaNa-

Thursday, June 3, 2010

Takde keje

Assalamualaikum kawan kawan ku sekalian.. hehehe!! yana takde keje gie update blog kat rumah kawan :P apa kaba semua?? yana kat sini sihat aje... tgh tunggu kawan semua siap siap solat pas tue terus pergi makan kat luar.. malam nie takmo sedih sedih dah.. semalam sedih sangat sangat sampai lambat bangun tido.. huhuhuuu!!! takmo fikir fikir kan hal yana.. now nak enjoy dengan kawan sekolah!! nanti yana upload pic pas dah habis enjoy makan makan ngan kawan.. selamat nina bagi bawak camera :D yeahhhhhh!! thank u nina... dah lama tak keluar dengan dia orang semua... esok lak sorang lagi nak pergi langkawi.. holiday dengan family dia.. ok lah, baik aku chow sebelom dia orang baca.. hehehehe

malam nie dekat rilek ada segmen seram!! yeahhhhhhhh!! hantu time

take care semua

-YaNa-

Tuesday, June 1, 2010

It's Not Your Fault

Even now in the city at twilight
My memories are glittering
That's right, ever since then whenever
I meet a man who reminds me of you my heart flutters

No matter how often I fall in love
I can never do it successfully...

It's not your fault, I am so sorry
It's the fault of the rain that started to fall
I have had as many loves as there are stars in the sky
But I am still in love with you

Your few innocent looks at me
Your smile, the color of brown cocoa
I know, you who are so gentle
There is no person who can take your place in my heart

Roaming about the ends of the sky
Like the clouds, my heart is in such pain...

It's not your fault, I am so sorry
After time passes by, you will forget this
But please, I beg of you, inside my dreams
Always stay right by my side

It's not your fault, I am so sorry
It's the fault of the rain that started to fall
I have had as many loves as there are stars in the sky
But I am still in love with you

Thursday, May 27, 2010

Hati

Assalamualaikum semua, apa kaba di waktu pagi yang indah ini? yana sihat aje :) tengah duduk depan TV sekarang nie sambil menonton american idol.. hehehe!! hari tue ada orang tanya yana, apa rahsia yana yang selalu ceria? yana jawap, yana tiada rahsia apa apa.. yana just keep on moving and smiling walaupun apa2 berlaku.. kalo sedih pun, yana sedih kat dalam hati, menangis sorang sorang atas katil.. kalo yana marah, yana simpan dalam hati.. kadang2 tue terlepas juga :P hehehe!! but yana tak kisah orang panggil yana budak kecik :)

tapi dalam kegembiraan nie, kdg2 yana terasa hati nie kosong.. yana tetap akan tabahkan hati, takmo sedih sedih.. takmo rasa sunyi :) sebab yana ada family dan rakan rakan yang yana sayangi.. i love u all so much!!!



video di atas untuk semua kawan yana :) harap semua enjoy!!!!! take care

-YaNa-

Tuesday, May 25, 2010

Life

Assalamualaikum semua, apa kaba semua?? yana sihat tapi sedih :( hari ini baru aje terima berita yang amat ngejutkan semua orang... kawan yana iaitu nur fazura a k a zaty telah pergi meninggal kan kita semua :( rasa nya baru aje minggu lepas yana dapat berborak sekejap dengan dia di fb.. tak sangka lak dia akan pergi dulu.. tapi zaty cukup bertuah kerana dia adalah antara orang terpilih.. salam takziah buat keluarga zaty.. semoga zaty di tempatkan dengan orang orang yang beriman.. al fatihah..

hari nie birthday aniq, tak tahu yang ke berapa :P hehehe!!!! apa apa pun, yana ucapkan Happy Birthday aniq :) semoga ceria ceria selaluuu!!!!!!!

hari nie nak letak video apa yerk.. hmmm

ok lah, yana letak video sera myu, nie lagu Over the Moon.. nyanyian asal adalah Kimura Sanae (original sailoruranus) tapi anza nyanyi dalam musical nie...



seri lala, ur welcome :) thank u kerana sudi menonton video video di blog yana :) meh sini yana nak hug!!!!!

ok lah semua, take care..

-YaNa-

Monday, May 24, 2010

More Sera Myu Video!!!

Assalamualaikum semua :D apa kaba?? yana kaba baik~ heheheee!!! hehe, tak sangka lak ada yang suka tengok video video sera myu nie :P so hari nie yana upload kan khas untuk dia!!! first video adalah semua pelakon sailormoon berada di atas pentas.. wuuu!!! dari anza sehingga lah ke marina :) jom tengok sama sama!!!



comel kan :D seterus nya ialah anza nyanyi lagu chibi moon :) tajuk lagu nya adalah Mata Mata ChibiUsa Desu :D hehehe!!! comel anza nyanyi lagu nie~ sailor pluto pun comel gak :D



video terakhir untuk hari ini adalah video dari last musical anza :( lagu ini sungguh sedih!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!



ok lah, nanti yana akan upload lagi :P take care!!

-YaNa-

Thursday, May 20, 2010

La Soldier

Assalamualaikum semua :D heheheheeeeeeeee!!! good morninggggggggggg!! apa kaba semua di pagi ini?? semua sihat ke?? malam semalam baru aje selesai segmen karoke.. hahahaha!!! semua nya hebat hebat :( nampak nya yana akan tersingkir.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! yana sorang aje yang tak sehebat mana :( lagu apa yang yana karoke kan?? lagu dari musical sailormoon iaitu La Soldier!!!! hahaha!!! sapa sapa yang dah dengar yana nyanyi tue, meh dengar original dia lak :P jom jom kita dengar sama sama



nie first version from the original cast :D heheheeeeeeee!!!! masa nie first musical sailormoon~ Abg jai ho mesti suka sangat dengar werewolf tue +_+ adezz... next tgk dia orang menari lak :P hehehehe!!! sebenarnya ada 4 stage menari lagu nie but malas lah.. satu cukup :D so yana upload anza punya~



dah puas dengar semua?????? kalo tak puas lagi, sila lah tgk byk2 kali yerk :D HAHAHA!! next week nak send lagu baruuuuuuuuuuuuuuu!! kalo tersingkir lagi.. YANA AKAN SEND LAGIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! muahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! lagu nya rahsia~ rasa rasa nya lagu tue tiada dalam blog nie :P ok lah, chow dulu!!! take care semua~

-YaNa-

Monday, May 17, 2010

Geram oh Geram~

Assalamualaikum semua :D apa kaba?? yana sihat aje tapi tengah geram sbb pet society dari pagi tadi tak leh nak login :( uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! petang nnt nak try balik.. harap harap dah ok lah~ need to cool down!!! ahakzz.. so yana melayan aje lah utube :P dan tgk marina-moon nyanyi nyanyi.. meh yana share ngan korang semua!!



comel aje dia orang menari~ hehehe~ k lah, nak godek2 lagi dalam utube tue :P enjoy~

-YaNa-

Tuesday, May 11, 2010

Ami's first love

Assalamualaikum semua~ hehe!! apa kaba?? hari nie kita tgk short movie!!!!! movie sailormoon tapi bukan tentang sailormoon :P siapa kah watak utama dalam movie nie?? mari kita menonton sama sama!!!!!!!!!!!!!!! enjoy~

Part 1



Part 2


Part 3



-YaNa-

Saturday, May 8, 2010

Let's update!!



Assalamualaikum semua :) apa kaba? yana berada di janda baik sekarang nie~ heheheeeee!!! sambil update blog sambil tgk cite friends :) yeahhhhhhh!!! hari tue yana baru aje jumpa video marina-moon battle song :) heheheeee!!! best gak tgk battle song dia~ pas tue bawah nie lak video anza nyanyi knockin` down hesitation.. dia datang sebagai guest~ and nyanyi sama sama dengan marina :) but anza beat her~



hahaha!! mesti korang dah bosan kan tgk yana asyik update pasal sailormoon aje :P biar lah~ it's my blog..... hehehe!! so, take care semua!!!!

-YaNa-

Wednesday, May 5, 2010

Anza-Moon


Assalamualaikum semua... apa khabar hari nie?? yana tengah sakit kepala :( entah kenapa tiba tiba aje sakit kepala +_+ adezz!!!! banyak sangat benda kena buat kot.. agaknya lah.. ok lah, hari nie yana nak cerita sedikit tentang first stage and original sailormoon iaitu Oyama Anza :D the greatest sailormoon!!! hehehe!! she is my fav. moon :) first on my list~ Anza start menjadi watak sailormoon pada tahun 1993 dan berakhir pada tahun 1998.. dia adalah paling lama memegang watak sailormoon... yana enjoy menonton semua stage musical anza :D tapi yang tak best nya watak jupiter, venus ngan neptune selalu tukar tukar.. i wish they just stick to the original one... i love suzuki nana and kanoko being venus and jupiter... they are the best!!! but akari and akiko not bad also :) heheheheeeee!!! First stage nie ramai yang original seperti Mercuru - Ayako, Uranus - Sanae, Saturn - Keiko, Maker - Hikari, Fighter - Sayuri, Healer - Momoko and Queen Berly - Yuri... pluto ngan mars second person not first :( semua lagu dari first stage yana betol betol enjoy and suka!!!! heheheeeeee!!! Yana malas nak tulis semua stage anza sebab last time yana buat, janji kelam kabut lepas tue :(

Tsukino Usagi/SailorMoon: Oyama Anza
Mizuno Ami/SailorMercury: Morino Ayako
Hino Rei/SailorMars: Kotani Misako
Kino Makoto/SailorJupiter: Tonegawa Akari
Aino Minako/SailorVenus: Miyazawa Akiko
Tenoh Haruka/SailorUranus: Kimura Sanae
Kaioh Michiru/SailorNeptune: Tahara Yuko
Meioh Setsuna/SailorPluto: Saitou Rei
Tomoe Hotaru/SailorSaturn: Takeda Keiko

VIDEO TIMEEEEEEEEEE!!! yeahhhhhhhhh!!!! first video macam biasa adalah video semua sailor senshi sedang berseronok menari dan nyanyi sama sama.. hehehe!!! Tajuk lagu adalah Kick Out a Bloody Mystery~ Time nie adalah last musical mereka semua :( penuh dengan emosi dalam last musical nie..



Yana suka scene three light~ very very funny!!!!! hehehe... i love those three!!! they are the best three light!!!!!!!! kali nie yana nak letak video first stage banyak banyak :P hehehe!! next adalah semua sailor senshi nyanyi sama sama... yana suka lagu nie.. dia org gabungkan byk lagu and menjadi kan satu lagu!!! nie time musical sailor star kaiteban... nama tajuk lagu adalah Sailor War Supreme



best kan :) next video adalah semua pelakon menari sama sama.. nie time musical dah habis.. time credit~ hehehe.. seronok tgk dia org menari~ rasa macam nak join aje..



Last sekali adalah battle song!!!!!! battle song bagi stage anza adalah La Moon~ nie time SailorStar gak~ tapi masa kaiteban, dia orang tukar lagu lain :( lagu Solar Miracle Make-Up..



Semua senshi ada dalam video tue.. hehehe!! hope korang semua enjoy dengan video video di atas~


first stage always the best stage!!!! so, next time yana akan upload tentang sailormoon lagi~ just tunggu ok :D hehehe!!! so, take care semua~ c u next time

-YaNa-

Wednesday, April 28, 2010

Fumina-Moon

Assalamualaikum semua :D apa kaba semua??? hehehe!!! yana sihat aje pada hari ini :) so, semua dah bersedia untuk sailormoon yang ke 2 iaitu Fumina Hara!! pada tahun 1998, Hara Fumina di pilih sebagai sailormoon yang ke 2 ;) tapi dia memengang watak sailormoon sekejap sahaja.. pendapat yana hara fumina sebagai sailormoon takde lah sehebat anza atau miyuki (siapa anza? nanti yana akan upload minggu depan tentang anza) sebagai sailormoon mungkin sesuai tetapi dia lagi sesuai jadi neo queen serenity :D watak sailormoon yang yana nampak dari hara fumina adalah sailormoon yang sangat mature.. hehehe!! hyper active mcm miyuki or marina tiada tapi boleh lah.. singing pun not bad :) first musical dia adalah sangat teruk and paling teruk dalam sejarah sera myu.. fumina pun tak nampak mcm begitu excited.. tapi musical dia yang ke 2, nampak byk fumina telah berubah :) musical yang ke 2 more enjoyable than the first one :D jalan cerita pun unik dan menarik~ ini adalah senarai musical fumina: -

- Shin Densetsu Kourin
-
Kaguya Shima Densetsu
-
Kaguya Shima Densetsu Kaiteiban
Natsu Yasumi! Houseki Tankentai


Tsukino Usagi/SailorMoon: Hara Fumina
Mizuno Ami/SailorMercury: Akamine Hisano
Hino Rei/SailorMars: Kanda Eri
Kino Makoto/SailorJupiter: Kuriyama Emi
Aino Minako/SailorVenus: Inada Nao
Tenoh Haruka/SailorUranus: Takagi Nao
Kaioh Michiru/SailorNeptune: Shimada Sara
Meioh Setsuna/SailorPluto: Nakazawa Seiko
Tomoe Hotaru/SailorSaturn/Kon: Mita Mao

So, seperti biasa yana akan upload video video dari stage fumina~ heheheeeeee!!! so lagu pertama adalah lagu yang mereka semua nyanyi sama sama~ happy happy song :P hehehe!! tajuk lagu dia ialah
Ai Yori Houseki... hope korang semua enjoy dengan lagu ini :D lagu nie selalu buat yana nyanyi sekali~



masa ini shimada sara dah tak jadi sailor neptune, so yang ganti kan ialah asami yuuka :) hehehe!! so seterus nya adalah battle song khas untuk hara fumina stage~ tajuk lagu dia ialah LINK!! lagu nie pun best gak~



well, macam mana? ok tak lagu LINK tue?

so harap korang semua enjoy~ nanti kan sailormoon yang first punya :D see u next time semua~ bye bye and take care

-YaNa-

Wednesday, April 21, 2010

Kirari Super Live







Saje nak saje dengan kawan kawan :P heheheeeeee!!! sapa boring2 tue, sila lah menonton yerk~ enjoy semuaaaaaaaaaa!!!!!

-YaNa-

Friends - PGSM



Dear my friend
I kept running here
With my dream
I kept searching for here
With no time to look back every day
Our meeting isn't by chance
Tell me the reason for those tears
The first lie you told
Erased by the melody of the falling rain
The merry-go-round keeps turning
The fleeting sepia feelings
Sealed up in a photo album
Come back to me
The miracle of our meeting and
(miracle power)
That irreplaceable time
(special time forever)
I treasure them all
I can go on with life
Thousands of emotions
(thousand words)
Vanish into the night sky
(twinkle star forever)
I want to complete the things
We can only do now
I wanna be with you.
My best friend


For myself
We only get one life
Go my way
I want to have adventures, too
Doing it over again
With meetings and partings
The nights of solitude end
Inside the gentle winds
Your smiling face is always the same
Radiant
Even if we start to walk down
(winding road)
Separate roads
(special time forever)
Somewhere deep inside
We're connected
The magic words
(miracle words)
Race across the night sky
(twinkle star forever)
I want to send a fantasy
Shining from the stars
I wanna get back here.
My best friend


I was smiling, shy of
This thing called friendship
Thanks for giving me
A wonderful dream


The miracle of our meeting and
(miracle power)
That irreplaceable time
(special time forever)
I treasure them all
I can go on with life
Thousands of emotions
(thousand words)
Vanish into the night sky
(twinkle star forever)
I want to complete the things
We can only do now
I wanna be with you.
My best friend
(I'm proud of you)
Together forever
(feel my heart)
(please, please, please)
(my best friend)


Tuesday, April 20, 2010

Miyuki-Moon


Assalamualaikum semua!!! harap semua nya sihat pada hari ini :) yana sentiasa sihat :D ok lah semua!! pada hari ini yana akan cerita sedikit tentang musical stage Miyuki :D yeahhhhhhh!!!! yana tak pasti pada umur berapa Miyuki start menjadi watak sailormoon.. 15 tahun kot rasa nya... Miyuki Kanbe adalah orang yg ke 3 menjadi watak sailormoon selepas itu Marina.. Pada tahun 2000, miyuki di istihar kan menjadi sailormoon yang baru... dan tahun 2001 adalah tahun terakhir bagi nya... tetapi beberapa tahun selepas itu, yana terkejut dengan berita kematian beliau :( Miyuki meninggal dunia pada tahun 2008.. yana baca di web site dia meninggal sebab heart failure :( yana pernah tengok 2 musical stage dia.. not bad :D byk juga lagu dari stage stage miyuki yang yana suka~ paling suka sekali ialah Set Me Free :D yana pernah upload video mereka semua menari lagu tue ;) nanti cari cari lah dalam blog ini ok :D hehehehe!!!! bawah nie adalah senarai musical Miyuki

- Last Dracul Jyokyoku
Shin / Henshin Super Senshi he no Michi
-
Transylvania no Mori
~ Shin Toujou! ChibiMoon wo Go ru Senshi Tatsu ~
-
Transylvania no Mori Kaiteiban
Saikyou no Kataki Dark Kain no Nazo
-
Last Dracul Saishuu Shou
Chou Wakusei Death Vulcan no Fuuin



Tsukino Usagi/SailorMoon: Kanbe Miyuki
Mizuno Ami/SailorMercury: Kawabe Chieko
Hino Rei/SailorMars: Yoshida Megumi
Kino Makoto/SailorJupiter: Hayashi Yuriko
Aino Minako/SailorVenus: Murata Ayumi
Tenoh Haruka/SailorUranus: Takagi Nao
Kaioh Michiru/SailorNeptune: Asami Yuhka
Meioh Setsuna/SailorPluto: Hosaka Yuhko
Tomoe Hotaru/SailorSaturn: Tomioka Mario

Seperti biasa :P yana akan upload video mereka sedang menari dan bernyanyi sama sama~ hope korang semua akan terhibur dengan 2 video dari stage Miyuki!!!!!



Ini adalah last musical dari Miyuki :( Masa nie Yoshida Megumi baru sahaja menjadi Sailormars... seterus nya adalah battle song~ Seperti sailormoon yang lain juga, setiap mereka mesti ada battle song yang tersendiri, Miyuki punya adalah lagu Fire! Lupa lak, nama tajuk lagu di atas tue ialah Wake-Up! Shining



Yana rasa itu time musical Transylvania no Mori.. hehehe!!!


Miyuki adalah fav moon yana no 2 :) and secara keseluruhan nya, Miyuki more to usagi tsukino ;) hehehe... mostly yana nampak Usagi dalam cite anime~ Secara sailormoon boleh lah :D well, hope korang semua enjoy dengan semua yang yana dah tulis ;) hehehee!! so next adalah Fumina-Moon :D second moon ;)

until next time, take care all

-YaNa-

Monday, April 19, 2010

Happy birthday to Rose


Assalamualaikum semua :) good morning everyone!!! apa khabar semua? yana sihat sahaja hari nie.. breakfast belom lagi.. hari ini hari jadi rosey rose~ atau panggilan yana untuk dia rosa :D hehehe!!!!! Rosa dah 21 tahun :) dah besar dah adik sorang nie :P semakin nakal yana tgk rosa nie.. heheheheeeee!!! amponzzzzzz rosa!!!! kepada my dear lil sis, semoga rosa tabah menghadapi semua cabaran hidup dan jangan jatuhkan semangat rosa ;) do ur best dan ceria ceria selalu!!!!!!! kawan kawan rosa semua nya sentiasa ada di sisi rosa tidak kira jauh atau dekat~

take care semua :)

-YaNa-

Saturday, April 17, 2010

Ugly Betty


Assalamualaikum semua :) apa khabar? yana sihat aje pada hari ini :D dekat luar hujan lebat lak.. semalam baru sahaja habis menonton Ugly Betty episode terakhir... touching giler episode akhir dia.. yana nak nangis pun ada tapi tahan aje lah... betty terima tawaran bekerja di london dan dia ngambil peluang itu :) yana takmo spoil kan banyak banyak, so peminat ugly betty tunggu aje lah season 4 keluar dekat 8tv or dekat star world.. adezz, sakit lak kepala nie.. tadi baru aje balik dari jalan jalan... ok lah, yana nak pergi berehat jap.. jumpa lagi semua

take care :D

-YaNa-

Wednesday, April 14, 2010

MarinaMoon~

Assalamualaikum semua~ Apa khabar semua?? Sudah breakfast? yana belom breakfast lagi, hehehe... Hari tue yana cakap nak upload semua pic tentang sera myu. so hari nie yana akan upload semua (bukan semua lah) pic sera myu :D but yana nak start dari belakang~ start dari fourth Marina Kuriko :) Pada umur 12 tahun lagi Marina memegang watak sailormoon~ Ada setengah lagu dia boleh bawak ada setengah nampak teruk.. but overall, semua nya ok :P yana belom tengok semua musical Marina lagi.. kebanyakkan nya yana just tengok dia nyanyi atas stage aje.. ada satu part nie yana suka tengok marina dan watak watak lain nyanyi~ nanti yana letak video tue di sini ok :) 2005 adalah tahun terakhir bagi Sera Myu dan tahun terakhir Marina menjadi Sailormoon... Antara lagu lagu yana suka ialah Private Mystery :) lelain takde kot... adezz..

Ini adalah senarai musical Marina~
- Tanjou! Ankoku no Princess Black Lady
- Tanjou! Ankoku no Princess Black Lady Kaiteiban
Wakusei Nemesis no Nazo
- 10th Anniversary Festival
Ai no Sanctuary
- Mugen Gakuen
Mistress Labyrinth
- Mugen Gakuen Kaiteiban
Mistress Labyrinth
- Starlights! Ryuusei Densetsu
- Kakyuu-ouhi Kourin
- Shin Kaguya Shima Densetsu
- Shin Kaguya Shima Densetsu Kaiteiban


Tsukino Usagi/SailorMoon:Kuroki Marina
Mizuno Ami/SailorMercury:Wakayama Manami
Hino Rei/SailorMars:Honma Risa
Kino Makoto/SailorJupiter: Watanabe Mai
Aino Minako/SailorVenus: Erika
Tenoh Haruka/SailorUranus: Uchida Asako
Kaioh Michiru/SailorNeptune: Inami Tomoko
Meioh Setsuna/SailorPluto: Hosaka Yuko
Tomoe Hotaru/SailorSaturn: Iizuka Yui
ChibiUsa/Sailor ChibiMoon: Oosaki Moe




My Fav. song from Marina Stage~ hehehe!!! BTW, sailorvenus dalam musical nie bukan erika tapi Shibuya Momoko... Erika adalah last venus :) hehehe!! Yana suka tengok mereka nyanyi dalam musical nie :D comel!!!!



Yana mencari gak battle song utk Stage Marina nie tapi tak jumpa lak... tak sure yang mana satu :( so yana ambik aje lah lagu Moment Fatal :D tapi lagu nie dah habis battle :P hehehe!!! ini time musical
Black Lady Kaiteiban... time nie pelakon lain :D but Marina still sailormoon~ watak lain aje pelakon orang lain...


So, next time yana akan upload Stage Kanbe Miyuki lak~ enjoy :D take care semua!!!!


-YaNa-

Monday, April 12, 2010

Moon Cosmic Power!



Assalamualaikum semua!!! hello hello!!!! apa khabar semua?? yana sihat hari nie :D hehehe!!! semua nampak pic fav. anime yana~ iaitu Sailormoon!!!! Sailormoon nie asalnya dari komik Manga~ pelukis dan pencipta sailormoon ialah Naoko Taekeuchi!! yeahhhhhhhh!!!

Yana memang minat sailormoon semenjak sekolah rendah lagi, time time tue sailormoon ada muncul dekat tv.. comic dia pun yana baru kumpul dari no 8 :P hehehehe!!! time dulu2 cuma dapat kumpul comic and sticker sailormoon aje~ nie dah besar, minat tue makin berkembang~ hehehe!! usaha nak cari DVD sailormoon akhir nya dapat juga kumpul semua~


then yana mula tahu kewujudan sailormoon the musical atau lebih dikenali sebagai sera myu!! video yang yana ada letak tue, sera myu lah tue!!!! ada masa nnt yana letak pic semua pelakon sera myu, yang first stage punya lah... second third ngan fourth.. yana kena cari balik :P and then yana dpt tahu tentang pretty guardian sailor moon, mula2 dapat tgk semua episode dekat utube aje.. then lama lama, terus beli dvd dia!! yahooooooo!! complete semua DVD sailormoon!! lagu lagu sailormoon pun semua dah kumpul~ hampir tiap tiap hari dok dengar lagu sailormoon~ antara semua watak yana minat ialah sailormercury and sailorsaturn~



game sailormoon pun dah berapa kali habis main!! heheheeeeeeeee!!!! ada satu game nie yana minat, game sailormoon another story~ time bosan bosan selalu main tapi game dia paling malas sekali nak tunggu dia naik level.. hehehe!!! asyik kena lawan aje kalo nak naik level.. hmm~



tue sailorsaturn sedang guna kuasa death reborn revolution~ tue dari game sebenar nya :P hehehe!!! ok lah, take care semua~

-YaNa-

Saturday, April 10, 2010

Update update~



Assalamualaikum semua :D hehehe!!! semua sihat? yana baru habis dinner~ tadi makan nasi daging merah~ my fav!!! nyum nyum~ sekarang tgh tgk gossip girl dengan adik adik yana~ ANTM belom siap lagi.. tak sabar nak tgk :D abg ipar yana dah balik dari umrah hari khamis hari tue~ dia beli kan chocolate flake!!! yahooooooooooooo!!!! minggu nie tak balik janda baik, maybe next week balik kot..

semalam baru aje habis tgk ugly betty, next week last episode :( takde season baru dah lepas nie.. gonna miss that drama~ harap harap last episode best and touching :) episode hari tue kakak betty kawen, Hilda~ kawen dengan high school sweetheart Bobbi :D yeahhhhhhh!!! and amanda tak sedar laki yang dia jumpa tue ialah ayah dia.. marc yang tahu... but episode hari tue tergantung dengan anak claire (bukan daniel or alexis) tertembak Whelhimena (sorry kalo silap eja)... tak sabar nak tgk apa terjadi seterus nya... huhuuuuuuu!!!

rilek dah kembali pulih with new website and new link~ link ada kat chatbox blog yana tue~ :D sapa belom daftar, sila daftar yea~ kerana data lama tak leh nak dipindahkan~

take care semua

-YaNa-

Thursday, April 8, 2010

What to do...

Assalamualaikum semua, apa khabar semua? yana sihat aje tapi hari bosan lak hari nie.. rilek server down lagi :( uwaaaaaaaaaaa!! i miss all my friends... cari kawan baru, mcm takde sapa pun sudi nak kawan dengan yana :( takpe lah, tunggu aje lah rilek ok balik... berborak di ym aje lah nampak nya....... tak tahu lah nak buat apa hari nie, tgk fb pun lama2 leh bosan gak.. adezz, last last tido aje lah~ jom tido semua.........

-YaNa-

Template by:
Free Blog Templates