Tuesday, April 20, 2010

Miyuki-Moon


Assalamualaikum semua!!! harap semua nya sihat pada hari ini :) yana sentiasa sihat :D ok lah semua!! pada hari ini yana akan cerita sedikit tentang musical stage Miyuki :D yeahhhhhhh!!!! yana tak pasti pada umur berapa Miyuki start menjadi watak sailormoon.. 15 tahun kot rasa nya... Miyuki Kanbe adalah orang yg ke 3 menjadi watak sailormoon selepas itu Marina.. Pada tahun 2000, miyuki di istihar kan menjadi sailormoon yang baru... dan tahun 2001 adalah tahun terakhir bagi nya... tetapi beberapa tahun selepas itu, yana terkejut dengan berita kematian beliau :( Miyuki meninggal dunia pada tahun 2008.. yana baca di web site dia meninggal sebab heart failure :( yana pernah tengok 2 musical stage dia.. not bad :D byk juga lagu dari stage stage miyuki yang yana suka~ paling suka sekali ialah Set Me Free :D yana pernah upload video mereka semua menari lagu tue ;) nanti cari cari lah dalam blog ini ok :D hehehehe!!!! bawah nie adalah senarai musical Miyuki

- Last Dracul Jyokyoku
Shin / Henshin Super Senshi he no Michi
-
Transylvania no Mori
~ Shin Toujou! ChibiMoon wo Go ru Senshi Tatsu ~
-
Transylvania no Mori Kaiteiban
Saikyou no Kataki Dark Kain no Nazo
-
Last Dracul Saishuu Shou
Chou Wakusei Death Vulcan no FuuinTsukino Usagi/SailorMoon: Kanbe Miyuki
Mizuno Ami/SailorMercury: Kawabe Chieko
Hino Rei/SailorMars: Yoshida Megumi
Kino Makoto/SailorJupiter: Hayashi Yuriko
Aino Minako/SailorVenus: Murata Ayumi
Tenoh Haruka/SailorUranus: Takagi Nao
Kaioh Michiru/SailorNeptune: Asami Yuhka
Meioh Setsuna/SailorPluto: Hosaka Yuhko
Tomoe Hotaru/SailorSaturn: Tomioka Mario

Seperti biasa :P yana akan upload video mereka sedang menari dan bernyanyi sama sama~ hope korang semua akan terhibur dengan 2 video dari stage Miyuki!!!!!Ini adalah last musical dari Miyuki :( Masa nie Yoshida Megumi baru sahaja menjadi Sailormars... seterus nya adalah battle song~ Seperti sailormoon yang lain juga, setiap mereka mesti ada battle song yang tersendiri, Miyuki punya adalah lagu Fire! Lupa lak, nama tajuk lagu di atas tue ialah Wake-Up! ShiningYana rasa itu time musical Transylvania no Mori.. hehehe!!!


Miyuki adalah fav moon yana no 2 :) and secara keseluruhan nya, Miyuki more to usagi tsukino ;) hehehe... mostly yana nampak Usagi dalam cite anime~ Secara sailormoon boleh lah :D well, hope korang semua enjoy dengan semua yang yana dah tulis ;) hehehee!! so next adalah Fumina-Moon :D second moon ;)

until next time, take care all

-YaNa-

0 comments:

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates